Работата от вкъщи намалява стреса, позволява повече време да се отделя

...
Работата от вкъщи намалява стреса, позволява повече време да се отделя
Коментари Харесай

Работата от вкъщи намалява стреса

Работата от вкъщи намалява напрежението, разрешава повече време да се отделя за фамилията и води до по-голяма работливост. Това излиза наяве от изследване на 7000 семейства в Германия, които са работили от у дома по време на пандемията, написа " Гардиън ".

Заключението е, че доста от интервюираните декларират, че са имали положително прекарване. Мнозинство твърди, че работата от у дома е намалила равнищата им на стрес, разрешила е да се отделя повече време за фамилния живот и е довела до по-голяма работливост.

Изследването демонстрира още, че докато 21% от служащите са били под стрес преди пандемията заради пътуването до работното място, работата и фамилния живот, тази цифра пада до 15% по време на пандемията.

Според изследването почти 77% от интервюираните, които преди не са работили от у дома постоянно декларират, че желаят да продължат да го вършат и в бъдеще.

Почти половината от респондентите обаче признават, че им липсва ясната граница сред работа и живота в дома, като този процент нарасна до 52 на 100 измежду тези на възраст сред 18 и 29 година ¾ споделят, че им липсва директният контакт с сътрудници.

От здравния осигурител DAK означават, че резултатите би трябвало да се възприемат съществено от работодателите, само че без да се пренебрегват негативните аспекти от работата у дома.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР